Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsadan “Tarımın Yıldızları” ödül töreni

Edirne Ticaret Borsası’nın 100’üncü hizmet yılında, “Tarımın Yıldızları Ödül Töreni” düzenlendi. Törende 2015-2024 yılları arasında yüksek tescil ücreti ödeyen ve meslekte 40, 50 ve 60 yılını dolduran üyelere plaketleri verildi. Törene TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da katıldı.

Edirne Ticaret Borsası’nın 100’üncü

 

Edirne Ticaret Borsası’nın (ETB) 100’üncü yılı dolayısıyla, borsa konferans salonunda “Tarımın Yıldızları Ödül Töreni” düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı.

Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak Edirne’ye birçok önemli yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, İpsala, Hamzabeyli, Kapıkule, Pazarkule gibi gümrük kapılarını modernize ettiklerini hatırlattı.

Birleşmiş Milletler tarafından bu dört gümrük kapısının dünyaya rol model olarak gösterildiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, “Diyorlar ki; ‘Eğer gümrük kapınızı modernize edecekseniz, TOBB’un yaptığı gibi yapın” dedi.

Edirne Ticaret Borsası’nın 100 yıllık bir borsa olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

“Burada ödül alacak, borsamıza hizmet etmiş olan kardeşlerimiz var. Edirne, tarım ve hayvancılık konusunda ülkemiz açısından her zaman stratejik bir merkez olmuştur. Bu topraklar hem bereketli ve zenginliği ihtiva etmektedir ve Türkiye’yi doyurmuşlardır. Edirne ayçiçeği, buğday, çeltik, kanola üretiminde Türkiye’nin lider şehirlerinden bir tanesidir. Edirne, Türkiye’nin ayçiçeği üretiminin yüzde 20’si, çeltik üretiminin neredeyse yarısını karşılıyor. Hayvancılıkta ari bir bölgeyiz. Bu sayede müthiş bir potansiyelimiz var.”

“100’ÜNCÜ HİZMET YILINI GÖRÜNCE GURURLANDIM”

Edirne Valisi Yunus Sezer’de yaptığı konuşmada “Ülkemiz genç bir cumhuriyet ama büyük bir imparatorluk bakiyesi üzerinde kurulur bir cumhuriyet. Başka ülkelere gittiğimiz zaman şu 100 yıl ibaresini çok görme imkanımız yok. Dolayısıyla köklü kurumların olması hepimizin gurur duyacağı hepimizin onur duyacağı ve bizlere güç veren ve geleceğe de umutla bakmamızı sağlayan kuruluşların olması bizim için büyük bir şans” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’da yaptığı konuşmada üretilen ayçiçeğiyle, üretilen çeltik ve buğday ile ülkemizde büyük bir paya sahip bir il olduğumuzu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Ancak üretmek kadar satmak ve emeğin karşılığını almak için de mücadele etmek bir o kadar önemli. İşte tam da bu noktada Edirne Ticaret Borsamız ürün fiyatlandırılması, alımı ve satımı ve depolanmasını sağlayarak hem üreticilere hem de tüccarlara güvenli bir ticaret ortamı sunmaktadır. Burada Özay Başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Eski dönemde bu konuda mücadele vermiş başkanımıza çok teşekkür ediyorum, iyi ki varlar.”

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ise konuşmasında Edirne Ticaret Borsası’nın 1924 yılında Rüstempaşa Kervansarayı’nın yanında bir handa faaliyete başladığını ve bugünlere hizmet ederek geldiğini hatırlatarak, “Bugün işlevsel anlamda akreditasyon belgesine sahip, dünyadaki odaların verdiği hizmet seviyesinin kalitesinde, modern bir şekilde, elektronik ortamda satış salonlarıyla, canlı hayvan satışıyla, süpürge satışıyla Türkiye’de bu faaliyeti gösteren borsalardan bir tanesidir. Edirne’nin en büyük dinamiği bildiğiniz gibi tarım ve hayvancılık. Tarım ve hayvancılıkta üretilen ürünlerin de değerlendirilmesi konusunda borsaların ciddi bir faaliyeti var. Bu ürünler borsamıza geldiğinde şeffaf bir şekilde, güvenilir bir ortamda satışları yapılıyor ve ürünlerin fiyatları belirleniyor. O açıdan da bölgeye ciddi anlamda Edirne Ticaret Borsası olarak hizmet veriyoruz. Aynı zamanda Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin liderliğinde, lisanslı depoculuk projesiyle ilgili Türkiye’de ilk lisanslı depo faaliyetine giren borsalardan bir tanesi. Şu anda 60 bin ton kapasiteyle bölgemize hizmet veriyoruz. Üretici ve tüccarlarımıza, sanayicilerimize depoculuk hizmetini gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda borsamızda çeşitli sorunlarla ilgili, çözümlerle ilgili toplantılar yapılıyor. Bu problemlerin Ankara’da bakanlıklarımızla görüşerek çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Zamanında üyelerimize farklı dönemlerde eğitimler veriyoruz. Birlikte çalışmalar yapıyoruz. Bölgedeki faaliyetlerimizi amacımız daha iyiye götürmek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tarımın Yıldızları Ödül Töreninde 2015-2024 yılları arasında yüksek tescil ücreti ödeyen ve meslekte 40, 50 ve 60 yılını dolduran üyelere plaketleri verildi.

Son olarak toplu fotoğraf çekimiyle tören sona erdi.