Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akdağ’dan Vali’ye sitem

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 9. Uluslararası Edirne Maratonu’nun bu yıl mali zorluklar nedeniyle sporcu sayısını azaltmak zorunda kaldığını açıkladı. Akdağ Edirne Valisi Yunus Sezer ile yaptıkları görüşmede maratonun Balkan Şehirleri İşbirliği Platformunun bünyesinde yapılmasına karar verildiğini dile getirerek, yapılan çok sayıdaki toplantıya rağmen yol alamadıklarından yakındı.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 9. Uluslararası Edirne Maratonu’yla ilgili yaptığı basın toplantısında, organizasyon hakkında bilgiler verdi:

Geleneksel hale gelen Uluslararası Edirne Maratonuna katılan sporcuları her yıl arış gösterdiğini dile getiren Akdağ, “Her yıl kendi imkanlarımızla bu organizasyonu büyütmeye çalışıyoruz, ancak son dört yıldır sabit ve stabil bir ilerlemek zorunda kaldık. Özellikle geçen yıl Cumhuriyet’in 100. yılı anısına yapılan maratonda büyük bir katılım sağlanmıştı, ancak bu yıl mali kısıtlamalar nedeniyle sporcu sayısı 650 kişi ile sınırlandırıldı” dedi.

Akdağ, 1 Eylül’de düzenlenecek Edirne Maratonu’nun Trakya bölgesinin tek büyük spor etkinliği olduğunu vurgulayarak, diğer şehirlerde maratonlar için sağlanan desteklerin Edirne’de yetersiz olduğunu ifade etti.

“TOPLANTILARDA HENÜZ SONUÇ ALAMADIK”

Akdağ, Edirne Valisi Yunus Sezer ile Uluslararası Edirne Maratonu ile ilgili gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında da açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

“Sürecin başından beri Sayın Valimiz ile görüşmelerimizi sağlıyoruz. Balkan Şehirleri İşbirliği Platformu diye bir platformumuz var. Sayın Valimiz, maratonun bütün malzeme, materyal ihtiyacını bu platform kapsamında karşılaşacağını ifade etti. O sürecin dışında da vali yardımcılarımız, gençlik ve spor il müdürümüz ve ilgili kurumların koordinasyonunda yaklaşık 10 tane toplantı gerçekleştirdik. Geldiğimiz nokta itibariyle bu toplantılardan henüz bir sonuç almış değiliz. Biz ne malzeme, materyal ürettirdiğimiz insanları mağdur edelim, ne başka borç yükünün altında kalalım, ne de sporcular mağdur olsun isteriz. Söz verip kit vermemezlik edemeyiz. İş yaptırdığımız firmaların parasını ödemek zorundayız. Ben bunlara imza atıyorsam bunları ödemek zorundayız.

Önümüzdeki süreçte Balkan Şehirleri İşbirliği Platformu ile ilgili konu netleşmiş olacak. Bunun da detaylarını spor camiasıyla paylaşacağız. Ama gönlümüzden geçen; kurum, kuruluş, esnaf, herkesin bu tür işlere katkıda bulunmasıdır. Çünkü bu spor turizmidir. Sporun birleştirici gücünü Olimpiyatlarda, başka ülkelerde yapılan büyük organizasyonlarda görüyoruz. Bu tür organizasyonlar bir şehirde ya da ülkede başarıyla gerçekleştiriliyorsa oranın da gelişmişliğinin göstergesidir. Biz, Edirne’nin adını spor tarihine gelişmiş bir şehir olarak yazdırmak için 2013’ten beri mücadele veriyoruz. Hayatta iyi şeyler yapmanın bir bedeli var. Bu bedeli de fazlasıyla yönetim kurulumuzla ödüyoruz. Bundan da geri kalmayacağız. Bir şey yapmamak en kolay yoldur. Biz zoru seçiyoruz.”